Appenzeller reu Bikkel (06-09-2017)

Publicatiedatum: 02-06-2018

Vanaf zondag 3 juni 2018 komt de jonge Appenzeller reu Bikkel (geboren op 6 september 2017) bij onze stichting in de noodopvang. Samen met een hele goede vriendin is de eigenares van Bikkel eind april bij onze voorzitter op de hondenschool geweest voor een trainingsdag. Een hele opgave, vooral als je bedenkt dat de eigenares van Bikkel al tweemaal een CVA heeft gehad. De dames zijn fanatiek aan de slag gegaan met Bikkel, maar helaas heeft de eigenares vorige week opnieuw een CVA gehad. Ze heeft het trieste besluit moeten nemen om Bikkel te herplaatsen, omdat zij de zorg voor Bikkel en z'n training niet meer aan kan, de CVA's hebben té veel schade aangericht.

Hoewel onze noodopvang al geruime tijd vol zit zijn situaties als overlijden, emigratie en ernstige ziekte wél de situaties waarin we als stichting alles op alles willen zetten om een hond te kunnen helpen. Zeker wanneer het gaat om honden voor wie een gewone herplaatsing vanwege gezondheid, gedrag of leeftijd toch al moeilijk zou zijn en die om die reden in een asiel ook niet op hun plek zijn.

Bij een particuliere herplaatsing wordt veelal een proeftijd afgesproken, waardoor een herplaatser altijd de mogelijkheid heeft om terug te keren naar z'n oorspronkelijke eigenaar. Bij overlijden, emigratie of ernstige ziekte - en dus ook in het geval van Bikkel - is die mogelijkheid er niet en dat betekent dat de kansen voor de herplaatser kleiner worden. Wanneer er daarnaast ook nog een gedragsprobleem in het spel is, betekent dat in de praktijk dat de herplaatsingskansen minimaal zijn.

Omdat Bikkel nog zo jong is en dus nog heel veel zou moeten kunnen leren hebben we als stichting besloten om Bikkel een plek in onze noodopvang te bieden. De training van Bikkel zal vanaf morgen direct worden opgepakt en daarnaast zullen we vooral heel veel gaan observeren. Ons doel is om Bikkel plaatsbaar te gaan maken en bij een toekomstige herplaatsing aan de adoptant wél de mogelijkheid van een proeftijd te kunnen bieden. Op basis van onze kennis en ervaring weten we dat het observeren en trainen van een Appenzeller als Bikkel tijd gaat kosten. Bikkel zal voor de stichting dus een kostenplaatje met zich mee gaan brengen. Zodra we daar wat meer zicht op hebben zullen we een doneeractie voor Bikkel gaan starten. Op dit moment ligt onze prioriteit even bij de voorbereidingen voor morgen, zodat alles in gereedheid kan worden gebracht voor de komst van Bikkel.

Normaliter plaatsen we in het artikel over onze herplaatsers altijd een link naar een reactieformulier, waarmee potentiële adoptanten hun interesse kenbaar kunnen maken. Gezien de situatie zijn we van mening dat het voor Bikkel te vroeg is om ons nu al met reacties bezig te gaan houden. We zullen in een update laten weten wanneer Bikkel plaatsbaar is en zullen in die update dan ook een link plaatsen naar een reactieformulier.

Over Bikkel hebben wij een update op onze website geplaatst. Hierin vindt u meer informatie over hem en is tevens het Reactieformulier Herplaatsing opgenomen waarmee u uw belangstelling voor Bikkel aan ons kenbaar kunt maken.

Doneer nu!

Draag jij Bikkel een warm hart toe en wil je een bijdrage leveren om zijn verblijf bij de stichting te kunnen blijven financieren, dan zou ik het fijn vinden wanneer jij de stichting wilt steunen met een eenmalige of periodieke gift. Wil je een ander bedrag doneren dan het bedrag dat standaard wordt ingevuld, dan kun je dit zelf aanpassen.


Namens Bikkel bedankt!