Appenzeller reu Sam (11-01-2015)

Publicatiedatum: 13-06-2019

Situatieschets

De 4-jarige Appenzeller reu Sam is opgegroeid in een gezin dat bestond uit vader, moeder, dochter en zoon. Sam is een echte Appenzeller: een fijne gezinshond voor het eigen gezin, maar naar vreemden temperamentvol. Daarnaast is hij waaks, maar met de juiste aanpak is hij goed te sturen. Een stoere vent als Sam is natuurlijk energiek en die energie moet hij wel kwijt kunnen, dat betekent naast de gebruikelijke rondes om zijn behoeften te doen ook lekkere lange wandelingen en daar waar mogelijk lekker los rond lopen.

Wanneer de gezinsleden thuis komen is Sam blij en druk/springerig, maar na een kleine aanwijzing om in de mand te gaan komt hij snel tot rust. Gaan de gezinsleden weg, dan blijft Sam rustig. Bij de komst van bezoek blaft Sam en kan hij grommen, maar hij is hierin goed te corrigeren en kan op commando in zijn mand blijven. Gaat het bezoek weer weg, dan blijft Sam rustig.

Sam speelt graag met de gezinsleden en is hierin vastberaden maar voorzichtig. Vrolijk blaffend speelt hij en blijft hij vragen om méér aandacht en spel. Helaas is Sam wel een beetje een sloper, dus dure speeltjes zijn aan hem niet besteed. Met ballen gooien en aan een dik touw trekken gaat prima. Sam speelt ook regelmatig met andere honden. Na een korte verkenning die soms wat té enthousiast kan verlopen, vindt hij snel zijn plek ten opzichte van de andere hond(en) en accepteert hij zijn plek in de groep. Wanneer Sam aangelijnd loopt kan hij uitvallen naar andere reuen. Zijn eigenaar houdt hem dan kort aangelijnd en zodra de andere reu uit beeld is, is Sam weer rustig.

Sam is erg alert, zoals de meeste Appenzellers. Hij observeert iedereen die niet tot het gezin behoort en waar nodig laat hij met blaffen en grommen weten dat hij zijn gezin zal beschermen. Met grotere kinderen kan Sam goed leren omgaan, mits aan de kinderen wordt uitgelegd hoe zij het beste met Sam kunnen omgaan. Wanneer er kleine kinderen op bezoek komen krijgt Sam instructies om in zijn mand te blijven en wordt aan de kinderen (en hun ouders) gevraagd om Sam met rust te laten. Sam is niet gewend om met katten samen te leven en heeft besloten dat katten in ZIJN tuin ten strengste verboden zijn.

Sam is naar school geweest en heeft daar een basiscursus en een gevorderden cursus gevolgd. Hij kent dus zijn commando's. Verder is Sam gezond en goed op gewicht.

Registratie & Identificatie

Sam beschikt niet over een stamboom, maar is wel gechipt.

Reden herplaatsing

Voor Sam zoeken we een fijne, nieuwe plek vanwege echtscheiding. Sam verblijft op dit moment bij zijn eigenaar en deze merkt aan Sam dat Sam méér tijd en aandacht nodig heeft dan zijn eigenaar hem kan geven.

Profielschets nieuwe eigena(a)r(es)

Voor Sam zoeken we een nieuwe eigena(a)r(es) die hem de tijd en aandacht kan geven die hij altijd gewend is geweest, iemand die regelmatig met hem speelt en lekkere lange wandelingen met hem kan maken om in zijn bewegingsbehoefte te voorzien. Omdat Sam temperamentvol is, zoeken we een dito nieuwe eigenaar die in staat is om zijn/haar eigen temperament af te stemmen op dat van Sam en daar waar nodig Sam kan aansturen, zodat Sam weer een echte teamplayer kan worden.

Plaatsingsvoorwaarden

De voorwaarden waaronder Sam zal worden herplaatst, worden door zijn huidige eigenaar bepaald. De exacte voorwaarden worden met u besproken nadat de eigenaar zich heeft overtuigd van uw geschiktheid.

Update over Sam

Inmiddels hebben wij een update over Sam gepubliceerd. Heeft u interesse in Sam, leest u deze update dan ook grondig door. In de update vindt u ook het reactieformulier waarmee u uw interesse voor Sam kenbaar kunt maken.

Doneer nu!

Draag jij Sam een warm hart toe en wil je een bijdrage leveren om zijn verblijf bij de stichting te kunnen blijven financieren, dan zou ik het fijn vinden wanneer jij de stichting wilt steunen met een eenmalige of periodieke gift. Wil je een ander bedrag doneren dan het bedrag dat standaard wordt ingevuld, dan kun je dit zelf aanpassen.


Namens Sam bedankt!