Inleiding

De meeste mensen moeten er niet aan denken, maar ondanks alle voorbereidingen en goede voornemens kan het gebeuren dat je op een gegeven moment tóch de keuze moet maken om jouw Sennenhond te gaan herplaatsen. Stichting Herplaatsing Sennenhonden "Citta von Bännliflluh" biedt de mogelijkheid om jou hierbij te helpen. Dat kan op één van de volgende manieren:

  • afstandsbemiddeling: jouw Sennenhond blijft bij jou wonen totdat er een geschikte nieuwe eigenaar is gevonden
  • noodopvang: je brengt jouw Sennenhond tegen een speciaal dagtarief onder bij een gastgezin van de stichting totdat er een geschikte nieuwe eigenaar is gevonden

Voor beide manieren gelden wel enkele spelregels, welke je in de betreffende artikelen kunt lezen.

In dit onderdeel van de website wil ik jou vooral informeren over herplaatsingen in het algemeen, geef ik Tips & Adviezen die bij een herplaatsing van belang kunnen zijn, leg ik uit op welke wijze de stichting te werk gaat, hoe je op de hoogte kunt blijven van alle herplaatsers én van de activiteiten van de stichting en informeer ik je over de Tarieven die de stichting hanteert om de activiteiten te kunnen blijven uitoefenen.

Omdat in veel gevallen het gedrag – mede – een aanleiding is bij verzoeken om herplaatsing wordt aan een ieder, die zijn of haar Sennenhond via de stichting wil aanmelden voor herplaatsing, verzocht een uitgebreid Aanmeldingsformulier Herplaatsing in te vullen. Dit formulier geeft mij inzicht in het gedrag en karakter van jouw Sennenhond, waardoor ik beter in staat ben om een zo goed mogelijk advies te verstrekken over de meest geschikte match tussen jouw Sennenhond en zijn of haar potentiële nieuwe baasjes.

Welk bedrag er voor een herplaatser wordt gevraagd/betaald zal, ook al zijn daar wel enige richtlijnen voor, altijd afhankelijk zijn van een aantal algemene én specifieke factoren. Indien je daar prijs op stelt kan ik jou hierbij adviseren, waarbij ik altijd rekening zal houden met eventuele extra uitgaven die noodzakelijk zijn om de herplaatsing zo succesvol mogelijk te kunnen laten verlopen.

Soms blijkt het in het kader van de herplaatsing noodzakelijk om een huisbezoek af te leggen en/of jouw Sennenhond t.b.v. een plaatsingsadvies een gedragstest af te laten leggen. Voor deze gespecialiseerde werkzaamheden maakt de stichting gebruik van de diensten van Biqqelz Hondentraining. Biqqelz Hondentraining factureert de hiermee gepaard gaande kosten rechtstreeks aan jou als eigenaar.

Er zijn altijd wel mensen die op zoek zijn naar een geschikte herplaatser. Zodra er een nieuwe Sennenhond op de website is vermeld, is deze informatie openbaar toegankelijk en kan dit door alle bezoekers van de website worden bekeken. Wanneer je in het vervolg automatisch per e-mail op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws over Sennenhonden die op onze website zijn vermeld, kun je een abonnement op de Sennenhondenherplaatsing Nieuwsbrief nemen. Vanaf het moment dat jouw e-mailadres is geregistreerd én bevestigd ontvang je voortaan de Sennenhondenherplaatsing Nieuwsbrief. Dankzij deze Nieuwsbrief komen de herplaatsers op deze website snel bij een gericht publiek onder de aandacht. Enkele dagen ná het versturen van de Nieuwsbrief worden de herplaatsers ook nog gedeeld op social media, voor een nóg groter bereik.

LET OP: Alle herplaatsers dienen op de voorgeschreven wijze te worden aangemeld. Anonieme verzoeken tot herplaatsing worden niet in behandeling genomen.

Heb je vragen? Laat het me weten, ik beantwoord ze graag!
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *