Appenzeller reu Bob (14-04-2023)

Publicatiedatum: 06-04-2024

Situatieschets

De nog erg jonge Bob is als pup van 9 weken bij zijn huidige eigenaar terechtgekomen. Omdat zijn eigenaar alleenstaand is, hoeft Bob de aandacht niet te delen. En daar geniet hij volop van! Bob zijn eigenaar is van huis uit opgegroeid met honden. Het duurde wat langer voordat Bob zindelijk was (langer dan 2 maanden), maar inmiddels is hij wel zindelijk. Bob heeft geen problemen met huishoudelijke geluiden en apparaten, behalve.... de stofzuiger! Daar is 'ie - zoals wel meer jonge honden - bang voor. Als Bob wordt uitgelaten heeft hij aandacht voor álles wat beweegt: mensen, kinderen, fietsen, andere honden, andere dieren... er ontgaat hem niets.

Gedrag naar mensen

Bob is altijd blij om mensen te zien. Want mensen over de vloer betekent: spelen! Dus zowel wanneer zijn eigenaar thuis komt, als wanneer er visite komt, is hij blij, druk en springerig. Wanneer de eigenaar weggaat, blijft Bob rustig. Zijn eigenaar legt uit dat hij weggaat, Bob krijgt een Kong met snoepjes om zich te vermaken en dat werkt prima. Als bezoek gaat wordt Bob blij en druk, omdat hij dan denkt dat hij mee mag naar buiten.

Bob speelt graag met zijn eigenaar, houdt van aandacht, komt met speeltjes aangelopen en zit ook graag tegen zijn eigenaar aan. Bob kan zowel met grote als met kleine kinderen, maar bij kleine kinderen moet Bob wel goed gestuurd worden omdat hij nog jong en onbezonnen (lomp, overenthousiast) is. Uitvallen naar mensen komt in Bob zijn woordenboek niet voor.

Gedrag naar andere dieren

Op basis van de ontvangen informatie lijkt Bob zeer sociaal te zijn naar andere honden

Gedrag overig

Bob heeft een puppycursus gevolgd en volgt nu met zijn eigenaar een jonge honden cursus. Bob gaat graag mee in de auto.

Voeding, verzorging & gezondheid

Na een periode waarin Bob een echte schrokop was, is hij inmiddels een rustige eter geworden. Hij eet alleen wanneer hij echt honger heeft. Bob is gewend aan borstelen en gedraagt zich rustig bij de dierenarts.

Registratie & Identificatie

Bob is gechipt maar beschikt niet over een stamboom.

Reden herplaatsing

Voor Bob wordt een nieuwe plek gezocht omdat de huidige woon/leef/werk situatie van zijn eigenaar onvoldoende mogelijkheden biedt om Bob te geven wat hij nodig heeft.

Profielschets nieuwe eigenaar

Om te zorgen dat Bob geen nadelige gevolgen van de herplaatsing gaat ondervinden, vind ik het belangrijk dat hij bij iemand terecht komt die ervaring heeft met het ras en die hem verder kan helpen om uit te groeien tot een stabiele, volwassen hond. Heb je geen ervaring met Appenzellers? Dan verzoek ik je vriendelijk om niet te reageren. Heb je wél ervaring met Appenzeller? Lees dan onder de foto's verder en ontdek wat je moet doen om voor Bob in aanmerking te komen.

Hoe kun je reageren op een herplaatser die op de website van de stichting is vermeld?

Wanneer je denkt dat jij voor een herplaatser de ideale nieuwe plek hebt, dan verzoek ik jou grondig kennis te nemen van alle informatie over de betreffende herplaatser én van alle informatie in het onderdeel 'Herplaatsing' van de website, zodat je goed geïnformeerd bent over zowel de herplaatser als herplaatsingen in het algemeen. 

Werkwijze:

  • Kopiëer onderstaande tekst vanaf het vetgedrukte 'Reactieformulier Herplaatsing voor [RAS] [NAAM]'
  • Open jouw e-mailprogramma
  • Start een nieuwe e-mail
  • Plak de gekopieerde tekst in de body van de e-mail
  • Vermeld als onderwerp: Reactieformulier Herplaatsing [RAS] [NAAM]
  • Beantwoord alle vragen
  • Geef zo uitgebreid mogelijk aan wat jij de herplaatser van jouw keuze te bieden hebt. Vermijd daarbij algemene kretologie en standaard antwoorden zoals 'een fijne omgeving', 'een gouden mandje', 'een liefdevolle plek', etc. Dat is immers de intentie van iedereen die reageert, dus daarmee springt jouw reactie er voor de huidige eigenaren niet uit. 
  • Bedenk bij jezelf: "Wat zou ik willen weten van geïnteresseerden, wanneer ik mijn eigen hond zou moeten herplaatsen?" Stilstaan bij deze vraag levert échte, authentieke antwoorden op voor de huidige eigenaren van de herplaatser.
  • Stuur de e-mail naar info@sennenhondenherplaatsing.nl
  • Je ontvangt - doorgaans binnen 24-48 uur - een (handmatige) ontvangstbevestiging

Reactieformulier Herplaatsing voor [RAS] [NAAM]

Onderstaande vragen zijn bedoeld om contact met jou te kunnen opnemen naar aanleiding van jouw reactieformulier.

Achternaam: 

Voornaam of voorletter(s): 

Adres: 

Postcode: 

Woonplaats: 

Land: 

Telefoonnummer (vast): 

Telefoonnummer (mobiel): 

E-mailadres: 

Onderstaande vragen zijn bedoeld om inzicht te geven in jouw woon- en werksituatie en daarmee in de vraag of jouw situatie passend is voor wat de te herplaatsen Sennenhond nodig heeft.

Wat is jouw gezinssituatie cq. gezinssamenstelling: 

Wat is jouw situatie qua werk en vrijetijdsbesteding:

Wat is jouw ervaring met honden: 

Onderstaande vragen zijn bedoeld om inzicht te geven in de reden(en) waarom jij interesse hebt in de te herplaatsen Sennenhond en daarmee in de kansen op een geslaagde herplaatsing.

Kun je aangeven wat jij de Sennenhond te bieden hebt: 

Zijn er bijzonderheden die voor de herplaatsing van belang (kunnen) zijn:

Ruimte voor eventuele aanvullende opmerkingen:


NB: Het verwerken van alle binnengekomen reacties kost tijd, dus hiervoor vraag ik jouw geduld. Je ontvangt zo snel mogelijk een reactie van mij en/of van de huidige eigenaar/eigenaren.

Doneer nu!

Draag jij de herplaatsingsactiviteiten van de stichting een warm hart toe en wil je een bijdrage leveren om deze activiteiten te kunnen blijven financieren, dan zou ik het fijn vinden wanneer jij de stichting wilt steunen met een eenmalige of periodieke gift.

Namens alle herplaatsers bedankt!