Situatieschets

Grote Zwitser reu Storm (geboren op 26 augustus 2015) is op zoek naar een nieuwe warme mand in een fijn thuis. Op dit moment woont Storm samen met zijn gezin, bestaande uit vader, moeder en twee volwassen kinderen, waarvan één in de weekends nog thuis woont. Het gezin heeft ervaring met Grote Zwitsers, Storm is hun tweede Grote Zwitser.

Over de gehele linie kunnen we Storm typeren als een relaxte en sociale, gezellige gezinshond. Bij thuiskomst van de eigenaren is Storm blij, maar over het algemeen wel rustig. Hij komt zijn eigenaren vrolijk begroeten en blaft daarbij soms maar is ook snel weer stil. Gaan zijn eigenaren weg, dan krijgt Storm vaak een koekje. Soms kan hij even blaffen bij vertrek, maar hij is snel weer stil. Als er bezoek komt is Storm wat drukker, maar nog steeds blij. Hij komt nieuwsgierig kijken wie er is, komt aandacht vragen en wil graag even snuffelen. Meestal is het al snel goed, maar soms komt Storm nog een keer terug om te snuffelen en wil hij wat meer aandacht van het bezoek. Dit is prima in goede banen te leiden. Gaat het bezoek weer weg dan loopt Storm vaak even mee. Meestal reageert hij heel rustig, maar soms kan hij even blaffen, al is hij dan wel weer snel stil.

Storm heeft geen problemen met huishoudelijke apparaten, hij vindt het allemaal wel prima, wordt niet boos en is nergens bang voor.

Spelen betekent aandacht en dus vindt Storm spelen geweldig. Met z'n eigenaren (vaak komt hij dan gelijk ook even een knuffel of een aai vragen), met één van z'n favoriete knuffelbeesten, met andere honden, Storm kan het allemaal. Speelt hij samen met zijn eigenaren met z'n knuffels, dan doet hij graag een trekspelletje of hij apporteert de knuffels als ze die weggooien. Dat laatste natuurlijk niet te vaak, want Storm is immers een Grote Zwitser. Met andere honden speelt hij wel wat minder dan toen hij nog jonger was, nu is het vaak al goed als hij even kan snuffelen. Maar nog steeds mag hij graag met andere honden rennen. 

Uitvallen komt in het woordenboek van Storm bijna niet voor. Een enkele keer reageert hij wel eens naar andere mensen, maar dat is dan altijd omdat er "iets" met hen aan de hand is. En andere honden die hem in het verleden hebben aangevallen kunnen zijn goedkeuring ook niet zo verdragen. Tijdens het uitlaten let Storm eigenlijk wel een beetje op alles: zijn eigenaren, andere mensen, andere honden (die hij dan graag even wil begroeten).

Wanneer Storm buiten katten ziet, wil hij er wel graag op af, maar dit mag niet van zijn eigenaren. Ze weten daarom niet hoe hij zal reageren als hij met katten zou gaan samenwonen, maar omdat hij in alles aardig relaxed is verwachten zij dat dit, met een gedegen kennismaking, prima zou moeten verlopen. Autorijden is voor Storm geen probleem, hij gaat graag mee. Alleen als het heel erg warm is vindt hij het minder prettig en kan hij een enkele keer piepen.

Storm heeft een puppycursus en een basiscursus gehoorzaamheid afgerond, een vervolgcursus gehoorzaamheid werd gedeeltelijk gevolgd maar niet met een diploma afgesloten.

Toen Storm ongeveer 8 of 9 maanden was heeft hij éénmalig een epileptische aanval gehad. Hij is volledig onderzocht, maar er kon geen oorzaak worden gevonden. Sindsdien heeft Storm geen aanvallen meer gehad. Hij gebruikt géén medicatie.

Registratie & Identificatie

Storm beschikt over een stamboom en is gechipt.

Reden herplaatsing

Voor Storm zoeken we een nieuw warm mandje vanwege privé-omstandigheden.

Profielschets nieuwe eigenaar

Omdat Storm in het huidige gezin een echte, gezellige gezinshond is, zoeken we voor hem een plek waar hij weer volop kan meedraaien in het gezin en waar men voldoende tijd en aandacht voor hem heeft.

Plaatsingsvoorwaarden

De voorwaarden waaronder Storm zal worden herplaatst, worden door zijn huidige eigenaren bepaald. Deze voorwaarden worden met u besproken nadat de eigenaren zich hebben overtuigd van uw geschiktheid.

Grote Zwitser reu Storm (26-08-2015) 

 Grote Zwitser reu Storm (26-08-2015)

 Grote Zwitser reu Storm (26-08-2015) 

Heeft u interesse in Storm?

Vul dan snel het Reactieformulier Herplaatsing voor hem in en laat ons weten waarom u de meest geschikte kandidaat bent om Storm een warme, gezellige mand te bieden. Vult s.v.p. het reactieformulier zo uitgebreid mogelijk in, zodat wij én natuurlijk Storm zijn huidige eigenaren een goed beeld krijgen van wat u Storm te bieden heeft en in wat voor woon/leefsituatie hij bij u terecht zou komen.

Koop een Benno-boek en steun onze stichting!

Speciaal voor alle Berner-liefhebbers vragen wij jullie aandacht voor een uniek aanbod: in overleg met schrijfster Hermien Stok mogen wij als stichting de boeken van Benno de Berner te koop aanbieden. De verkoopprijs per boek bedraagt € 13,95 excl. verzendkosten en van elk boek dat via de stichting wordt verkocht, doneert Hermien maar liefst € 2,50 aan de stichting!

EXTRA: Hermien signeert alle boeken die via de stichting worden verkocht en wanneer je de boeken aan iemand cadeau wilt geven voor een speciale gelegenheid, dan is het zelfs mogelijk om er een persoonlijke opmerking/boodschap aan toe te voegen!

Een unieke kans dus om deze Berner-boeken te kunnen kopen! U kunt uw bestelling aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar: onze stichting

Benno het Bernertje

Benno het Bernertje

Benno de boevenvanger

Benno de boevenvanger

Benno en de hondendieven

Benno en de hondendieven

Benno op vakantie

Benno op vakantie

Benno en Sjanske

Benno en Sjanske