Na onze vorige update, waarin wij een oproep plaatsten voor een tijdelijk of permanent nieuw thuis voor Sjaak, kwamen er twee reacties binnen van mensen die geinteresseerd waren om in ieder geval tijdelijk de zorg voor Sjaak op zich te nemen. Via de eigen dierenarts kregen de eigenaren van Sjaak ook nog een tip van iemand die wellicht de zorg voor Sjaak op zich wilde nemen.
 
Met de mensen van de eerste reactie werd een afspraak gemaakt voor een kennismakingsbezoek en hoewel dit bezoek positief werd ervaren heeft het niet geleid tot een vervolgafspraak. Deze mensen hadden onvoldoende klik met Sjaak om definitief de zorg voor hem op zich te willen nemen. In geval van nood wilden zij wel maximaal een half jaar voor Sjaak zorgen, zodat er voldoende tijd zou zijn om alsnog een definitieve plek voor hem te vinden. De tip van de dierenarts bleek niet geschikt.
 
Met de zekerheid van minimaal een half jaar zorg voor Sjaak op zak werd een afspraak gemaakt met de mensen van de tweede reactie. Zij hadden al een hond, een zeer onderdanige Labrador, en wilden uiteraard graag weten of er ook tussen de honden een klik zou zijn. Naast tijdelijke opvang hadden deze mensen ook aangegeven, dat wanneer het van alle kanten goed zou bevallen, zij Sjaak definitief een nieuw thuis wilden geven.
 
Gelijk na het eerste kennismakingsbezoek is Sjaak bij deze mensen gebleven, er was een klik en daarmee was een tijdelijke plek in ieder geval zeker gesteld. Met de eigenaren werd afgesproken dat de stichting na hun emigratie het aanspreekpunt zou zijn en mocht de tijdelijke plaatsing niet in een definitieve plaatsing worden omgezet, dan zou de stichting alsnog op zoek gaan naar een definitieve plek. In het uiterste geval zou Sjaak op dat moment alsnog worden opgenomen in de noodopvang.
 
Al na enkele dagen ontvingen wij positieve berichten van de nieuwe eigenaren van Sjaak, enkele weken later gevolgd door het verlossende bericht: Sjaak mocht definitief blijven! De nieuwe eigenaren schreven ons: "Sjaak is sinds hij bij ons is, zo blij. Hij is al een hoop kilo's afgevallen en lijkt wel een nieuwe jeugd ingegaan te zijn. Als we de riem pakken springt hij bijna met vier poten tegelijk de lucht in en kwispelt de hele boel bij elkaar. Daarbij gaat het ontzettend goed met onze Labrador. Het zijn dikke vrienden geworden en Sjaak is dus niet meer weg te denken uit ons huishouden."
 
Enkele weken geleden ontvingen wij nogmaals een bericht van de nieuwe eigenaren van Sjaak. Zij lieten ons weten dat ze blij zijn dat ze hem een nieuw thuis hebben kunnen geven. Uiteraard hopen wij dat zij nog lang van elkaar mogen genieten!
 
 
 
© 2013 Stichting Herplaatsing Sennenhonden "Citta von Bännlifluh"
 
 
 
 
 
 

Koop een Benno-boek en steun onze stichting!

Speciaal voor alle Berner-liefhebbers vragen wij jullie aandacht voor een uniek aanbod: in overleg met schrijfster Hermien Stok mogen wij als stichting de boeken van Benno de Berner te koop aanbieden. De verkoopprijs per boek bedraagt € 13,95 excl. verzendkosten en van elk boek dat via de stichting wordt verkocht, doneert Hermien maar liefst € 2,50 aan de stichting!

EXTRA: Hermien signeert alle boeken die via de stichting worden verkocht en wanneer je de boeken aan iemand cadeau wilt geven voor een speciale gelegenheid, dan is het zelfs mogelijk om er een persoonlijke opmerking/boodschap aan toe te voegen!

Een unieke kans dus om deze Berner-boeken te kunnen kopen! U kunt uw bestelling aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar: onze stichting

Benno het Bernertje

Benno het Bernertje

Benno de boevenvanger

Benno de boevenvanger

Benno en de hondendieven

Benno en de hondendieven

Benno op vakantie

Benno op vakantie

Benno en Sjanske

Benno en Sjanske