Situatieschets
Sjaak is een 8-jarige reu die als pup bij zijn huidige eigenaren terecht is gekomen. Het gezin heeft 2 volwassen kinderen, al zijn zij inmiddels het huis uit. De eigenaren hebben een tuinderij, waar Sjaak de hele dag rondloopt tussen de mensen of in de schuur rondscharrelt. 's Avonds is Sjaak gewoon in huis.
 
Sjaak reageert waaks op bezoek en kan ook druk zijn wanneer het bezoek weer vertrekt. Op thuiskomst en vertrek van zijn eigenaren reageert hij rustig. Een spelletje op z'n tijd vindt Sjaak wel gezellig, vooral trekspelletjes speelt hij dan graag. Naar andere honden is Sjaak makkelijk, maar naar mensen met een afwijkend uiterlijk kan Sjaak - als echte erfbewaker - wat heftiger reageren.
 
De omgang met katten vormt voor Sjaak geen probleem, de huidige eigenaren hebben een kat en ze zoeken elkaar regelmatig op. Ook de omgang met kinderen is geen probleem. Sjaak is niet gewend om vaak mee te gaan in de auto, hij kan het wel maar wordt dan wel onrustig.
 
Sjaak krijgt van het personeel regelmatig wat toegestopt en is daardoor te zwaar. (Mede) hierdoor is HD ontstaan, waar Sjaak volgens de huidige eigenaren echter geen hinder van ondervindt.
 
 
Registratie & Identificatie
Sjaak beschikt niet over een stamboom en is niet gechipt.
 
 
Reden herplaatsing
Voor Sjaak wordt een nieuw thuis gezocht vanwege emigratie van de huidige eigenaren.
 
 
Profielschets nieuwe eigenaar:
Wij adviseren voor Sjaak een nieuwe eigenaar die in vergelijkbare omstandigheden leeft als de huidige eigenaren, dat wil zeggen een eigenaar die overdag veel buiten is, zodat Sjaak ook de hele dag buiten kan rondscharrelen en bij het werk kan 'helpen'.
 
 
Reacties
Wanneer u interesse heeft in Sjaak, verzoeken wij u om kennis te nemen van de update die over hem is verschenen. U vindt deze update hier.
 
 
Plaatsingsvoorwaarden
De voorwaarden waaronder Sjaak zal worden herplaatst, worden door de huidige eigenaren bepaald. Deze voorwaarden worden met u besproken nadat zij zich hebben overtuigd van uw geschiktheid.
 
Grote Zwitser reu Sjaak 16-08-2004 001
 
 
Grote Zwitser reu Sjaak 16-08-2004 002
 
 
© 2012 Stichting Herplaatsing Sennenhonden "Citta von Bännlifluh"
 

Koop een Benno-boek en steun onze stichting!

Speciaal voor alle Berner-liefhebbers vragen wij jullie aandacht voor een uniek aanbod: in overleg met schrijfster Hermien Stok mogen wij als stichting de boeken van Benno de Berner te koop aanbieden. De verkoopprijs per boek bedraagt € 13,95 excl. verzendkosten en van elk boek dat via de stichting wordt verkocht, doneert Hermien maar liefst € 2,50 aan de stichting!

EXTRA: Hermien signeert alle boeken die via de stichting worden verkocht en wanneer je de boeken aan iemand cadeau wilt geven voor een speciale gelegenheid, dan is het zelfs mogelijk om er een persoonlijke opmerking/boodschap aan toe te voegen!

Een unieke kans dus om deze Berner-boeken te kunnen kopen! U kunt uw bestelling aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar: onze stichting

Benno het Bernertje

Benno het Bernertje

Benno de boevenvanger

Benno de boevenvanger

Benno en de hondendieven

Benno en de hondendieven

Benno op vakantie

Benno op vakantie

Benno en Sjanske

Benno en Sjanske