Situatieschets

De 7-jarige Grote Zwitser reu Disco woont op dit moment in een gezin bestaande uit vader, moeder en 2 jonge kinderen (2 jaar, resp. 10 weken). Beide eigenaren zijn opgegroeid met jonden, zowel grote als kleine rassen. Nadat de eigenaren zijn gaan samenwonen hebben zij Disco in hun leven verwelkomd. De jonge Disco was na ongeveer een half jaar volledig zindelijk.

Wanneer de eigenaren thuis komen, blijft Disco netjes op zijn kussen liggen kwispelen. Hij weet dat de eigenaren naar hem toe komen en dat hij dan door hen wordt aangehaald en knuffels krijgt. Wanneer de eigenaren weg gaan blijft Disco rustig in de woonkamer wachten tot ze weer terug komen.

Wanneer de bel gaat om bezoek aan te kondigen wordt Disco extreem enthousiast. Hij gaat enthousiast piepen en wacht ongeduldig tot de deur van de woonkamer open gaat en het bezoek binnen komt. Zodra de deur open gaat probeert hij zich er doorheen te wringen om het bezoek te begroeten en om aandacht en knuffels te scoren. Hij duwt tegen het bezoek aan om aangehaald te worden, kijkt uitdagend naar het bezoek, hijgt en gaat, wanneer het bezoek niet verder gaat dan wat aaien, voor hen staan blaffen tot hij méér aandacht krijgt. Gaat het bezoek zitten, dan kan hij zijn kop onder de arm drukken tot hij wordt aangehaald. Om te voorkomen dat Disco té aanwezig is, gaat hij bij bezoek in de bench, met een gevulde Kong. Hij mag even blaffen als de bel gaat, maar gaat dan de bench in. Wanneer het bezoek dan binnenkomt reageert hij nauwelijks, omdat hij bezig is met z'n Kong. Als de bench open gaat, gaat Disco soms naar het bezoek om even te groeten en vervolgen weer naar z'n Kong te vertrekken, maar soms blijft hij ook lekker met z'n Kong in de bench liggen. Wanneer het bezoek vertrekt blijft Disco rustig.

Disco houdt van trekspelletjes met z'n eigenaren, duikt regelmatig al kwispelend in een spelboog en komt soms een speeltje brengen om samen mee te spelen. Disco heeft een eigen knuffel die hij niet stuk maakt, rent graag achter een bal aan en houdt van balletjes en rubberen knaagspeeltjes. Stukken en flostouwen interesseren hem niet zo. Disco vindt het ook leuk om met andere honden te rennen en te stoeien. Hij valt niet uit naar mensen of naar andere honden, maar is zelf wel wat onhandig in het benaderen van andere honden (te dicht tegen hen aan staan, verkeerde signalen geven met zijn staart). Wanneer de andere hond daardoor van zich af bijt is Disco gelijk niet meer geinteresseerd.

Wanneer hij wordt uitgelaten heeft Disco veel aandacht voor de omgeving en snuffelt hij graag én veel. Soms kan hij aan de riem trekken, als hij een interessante geur heeft geroken die aan een nadere inspectie moet worden onderworpen, maar over het algemeen loopt hij goed mee.

Disco kan met kleine kinderen omgaan, reageert rustig als er kleine kinderen op bezoek komen en gedraagt zich niet lomp. Ook met grote kinderen kan Disco omgaan, maar als ze luidruchtig worden of gaan rennen wordt Disco daar wel onrustig van. Het huis waar Disco woont is niet zo groot en als hij enthousiast wil meedoen weet hij zich door de beperkte ruimte eigenlijk niet goed raad met zijn enthousiasme.

De huidige eigenaren hebben met Disco een puppycursus gedaan, alsmede GG1 en GG2. Disco heeft na zijn geboorte een navelbreukje gehad maar dit is spontaan genezen. Sindsdien is hij goed gezond. Disco is heel fijn en atletisch gebouwd voor een Grote Zwitser en kan prima een paar kilometer hardlopen samen met z'n eigenaren.

Registratie & Identificatie

Disco beschikt niet over een stamboom, maar is wel gechipt.

Reden herplaatsing

Voor Disco zoeken we een nieuwe plek omdat zijn huidige eigenaren merken dat ze te weinig tijd voor hem hebben. Na de geboorte van het oudste kindje lukte het aanvankelijk nog wel om Disco voldoende aandacht te geven. Vorig jaar zijn de eigenaren verhuisd en heeft Disco enkele maanden bij familie en in z'n vaste pension gewoond voordat hij in het nieuwe huis kon komen wonen. Sindsdien merken zijn eigenaren dat Disco onrustiger is geworden. De tuin is kleiner dan het vorige huis, het oudste kindje werd een drukke peuter en Disco begon vaker stress-signalen af te geven. Ook het drukke gedrag bij bezoek verergerde. Nadat zijn eigenaren had hebben gewerkt aan het herstellen van de rust en het evenwicht in huis ging het weer beter, maar in juni werd het tweede kindje geboren en sindsdien lukt het niet meer om Disco voldoende aandacht te geven.

Profielschets nieuwe eigenaar

De huidige eigenaren denken dat hij beter op zijn plaats is in een grotere woning met een grotere tuin, zodat hij beter zelf z'n rust kan zoeken, bij een gezin dat meer tijd voor hem beschikbaar heeft en méér met hem kan ondernemen om zijn energie kwijt te kunnen. De huidige eigenaren geven aan dat Disco nooit met een andere hond heeft samengewoond en dat zij niet weten of hij z'n rust kan vinden in een gezin waar meerdere honden leven.

Plaatsingsvoorwaarden

De voorwaarden waaronder Disco zal worden herplaatst, worden door zijn huidige eigenaren bepaald. De exacte voorwaarden worden met u besproken nadat de eigenaren zich hebben overtuigd van uw geschiktheid. 

Heeft u interesse in Disco?

Dan komen wij graag met u in contact! U kunt uw interesse kenbaar maken via het Reactieformulier Herplaatsing. Wilt u in dit formulier zo uitgebreid mogelijk aangeven wat uw ervaring met Grote Zwitsers is en wat u Disco kunt bieden? Op die manier kunnen wij een zo goed mogelijke match maken en is de kans op een succesvolle herplaatsing voor Disco het grootst.

Grote Zwitserse Sennenhond reu Disco is voor herplaatsing beschikbaar

Grote Zwitserse Sennenhond reu Disco is voor herplaatsing beschikbaar

Grote Zwitserse Sennenhond reu Disco is voor herplaatsing beschikbaar

Grote Zwitserse Sennenhond reu Disco is voor herplaatsing beschikbaar

Grote Zwitserse Sennenhond reu Disco is voor herplaatsing beschikbaar

 

Koop een Benno-boek en steun onze stichting!

Speciaal voor alle Berner-liefhebbers vragen wij jullie aandacht voor een uniek aanbod: in overleg met schrijfster Hermien Stok mogen wij als stichting de boeken van Benno de Berner te koop aanbieden. De verkoopprijs per boek bedraagt € 13,95 excl. verzendkosten en van elk boek dat via de stichting wordt verkocht, doneert Hermien maar liefst € 2,50 aan de stichting!

EXTRA: Hermien signeert alle boeken die via de stichting worden verkocht en wanneer je de boeken aan iemand cadeau wilt geven voor een speciale gelegenheid, dan is het zelfs mogelijk om er een persoonlijke opmerking/boodschap aan toe te voegen!

Een unieke kans dus om deze Berner-boeken te kunnen kopen! U kunt uw bestelling aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar: onze stichting

Benno het Bernertje

Benno het Bernertje

Benno de boevenvanger

Benno de boevenvanger

Benno en de hondendieven

Benno en de hondendieven

Benno op vakantie

Benno op vakantie

Benno en Sjanske

Benno en Sjanske