Graag wil ik u in deze update informeren over recente ontwikkelingen rondom Maxime.

Maxime opgenomen in gastgezin

Sinds vrijdag 13-01-2023 ben ik namens de stichting gastgezin voor Maxime en verblijft zij bij mij in de roedel. Al na enkele dagen zag ik iets dat mij zorgen baarde, namelijk een (mogelijke) peri-anaalkliertumor. Omdat Maxime een moeilijke start heeft gehad hier, kon ik haar niet direct beter onderzoeken. Inmiddels heb ik haar wel beter kunnen onderzoeken en moet ik helaas mijn vermoeden bevestigen. Natuurlijk ben ik geen dierenarts, maar als het op peri-anaalkliertumoren aankomt kan ik (helaas) wel spreken uit ervaring. Voor vrijdag 17 februari a.s. staat een afspraak bij de dierenarts gepland, om de verdachte plek nader te onderzoeken.

De moeilijke start die Maxime heeft gehad hing samen met een meer dan gemiddelde mate van angst die Maxime liet zien. Vanuit het medisch dossier heb ik kunnen achterhalen dat de toenmalige dierenarts Maxime omschreef als 'angstige pup'. Een herplaatsing is voor sommige honden een zeer ingrijpende gebeurtenis en het is zeker geen uitzondering dat een hond daarbij terugvalt in gedrag dat ook als pup werd getoond. Inmiddels gaat het prima met Maxime en laat ze - ook letterlijk - haar stem gelden tussen de andere honden. Daaruit kunnen we concluderen dat Maxime - gelukkig! - beschikt over voldoende herstelvermogen. Natuurlijk kan ik niet uitsluiten dat ze na een herplaatsing opnieuw terugvalt in een angstfase, maar het herstelvermogen dat zij hier heeft laten zien doet wel vermoeden dat ze over voldoende flexibiliteit beschikt om ook na een toekomstige herplaatsing haar draai weer goed te kunnen vinden.

Heeft u interesse in Maxime?

Heeft u op basis van het oorspronkelijke verhaal interesse in Maxime? En heeft u dat fijne plekje waar zij van haar oude dag mag genieten? Dan komen wij graag met u in contact en verzoeken wij u om het Reactieformulier Herplaatsing in te vullen en zo uitgebreid mogelijk aan te geven wat u Maxime precies te bieden heeft.  Wel wil ik u er op attent maken dat, gezien de informatie in deze update, de herplaatsingsprocedure van Maxime 'on hold' staat, totdat de dierenarts haar oordeel over de mogelijke peri-anaalkliertumor heeft kunnen geven en er meer duidelijkheid is over de gevolgen hiervan voor de herplaatsing van Maxime.

Namens de stichting,

Betty Sikkema, voorzitter

Koop een Benno-boek en steun onze stichting!

Speciaal voor alle Berner-liefhebbers vragen wij jullie aandacht voor een uniek aanbod: in overleg met schrijfster Hermien Stok mogen wij als stichting de boeken van Benno de Berner te koop aanbieden. De verkoopprijs per boek bedraagt € 13,95 excl. verzendkosten en van elk boek dat via de stichting wordt verkocht, doneert Hermien maar liefst € 2,50 aan de stichting!

EXTRA: Hermien signeert alle boeken die via de stichting worden verkocht en wanneer je de boeken aan iemand cadeau wilt geven voor een speciale gelegenheid, dan is het zelfs mogelijk om er een persoonlijke opmerking/boodschap aan toe te voegen!

Een unieke kans dus om deze Berner-boeken te kunnen kopen! U kunt uw bestelling aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar: onze stichting

Benno het Bernertje

Benno het Bernertje

Benno de boevenvanger

Benno de boevenvanger

Benno en de hondendieven

Benno en de hondendieven

Benno op vakantie

Benno op vakantie

Benno en Sjanske

Benno en Sjanske