Situatieschets

Olivier, een kruising tussen een Appenzeller Sennenhond en een Berner Sennenhond, is als pup van 7 weken bij zijn huidige gezin terechtgekomen. Het gezin bestaat op dit moment uit vader, moeder en 3 kinderen in de leeftijd van 16, 12 en 9 jaar. Het gezin heeft meerdere Berner Sennenhonden gehad en de ouders hadden vroeger thuis ook honden. De kinderen geven Olivier veel aandacht, maar omdat Olivier te sterk is laten zij hem niet uit. Olivier mag 1 of 2 keer per week met z'n vrouwtje mee hardlopen en daarnaast gaat hij 2 keer per week mee met een individuele uitlaatservice.

Wanneer de gezinsleden thuiskomen is Olivier erg blij en kan hij druk en springerig reageren. Gaat het gezin weg dan blijft hij rustig, maar kijkt hij wel zo lang mogelijk waar zijn mensen naartoe gaan. Komt er bezoek over de vloer dan is Olivier ook blij en druk. Zodra hij bezoek op de oprit hoort en er wordt aangebeld gaat hij hard blaffen. Gaat het bezoek weer weg dan blijft Olivier rustig.

De stofzuiger is niet Olivier z'n beste vriend, hij vindt het maar een eng ding. Spelen met het gezin doet Olivier graag. Maar wanneer hij met speeltjes speelt, is er toezicht nodig, omdat Olivier de neiging heeft om zijn speeltjes anders stuk te maken. Met andere honden spelen doet Ollivier af en toe ook. Hij vindt het in principe leuk, maar kan uit het niets gaan snappen naar de andere hond, met name naar reuen en kleine honden. Bij de uitlaatservice en dagopvang snapt Olivier ook wel eens naar andere honden. In het hondenpension gaat het wél goed.

Wanneer het gezin met Olivier buiten wandelt heeft hij veel aandacht voor de omgeving en voor andere honden (en indien aanwezig: katten). Hij blaft dan erg en wil er naar toe. Het lukt het gezin om hem dan af te leiden. Olivier is opgegroeid in een gezin met kinderen en vindt kinderen ook leuk. Ook kan hij mee in de auto. Naast de puppycursus en vervolgcursus heeft Olivier ook een gehoorzaamheidscursus/gedragstraining gevolgd.

Olivier is een echte schrokop, daarom krijg hij zijn eten uit een anti-schrokbak. Er zijn geen bijzondere gezondheidsproblemen geweest en Olivier gebruikt geen medicatie.

Registratie & Identificatie

Olivier beschikt niet over een FCI-stamboom maar is wel gechipt

Reden herplaatsing

Voor Olivier wordt een nieuw gouden mandje gezocht omdat zijn eigenaren te weinig tijd aan hem kunnen besteden. De kinderen kunnen hem niet uitlaten als de eigenaren er niet zijn en groepsdagopvang en groepsuitlaatservice is niet mogelijk vanwege het gedrag van Olivier naar andere honden. Bij de individuele uitlaatservice loopt hij aangelijnd omdat men onvoldoende vertrouwen in hem heeft om hem los te kunnen laten lopen en omdat dit een korte uitlaatronde is is dit niet genoeg voor Olivier. Daarnaast is Olivier, tijdens het stoeien van vader met de jongste zoon, naar de jongste zoon uitgevallen. Wanneer het gezin aandacht geeft aan andere honden in het bijzijn van Olivier, valt Olivier uit naar de andere honden. Het gezin is niet in staat om het gedrag van Olivier bij te sturen en omdat het vertrouwen in Olivier is geschaad nadat hij naar hun jongste zoon is uitgevallen, lijkt het hen beter om voor Olivier een nieuw thuis te zoeken.

Profielschets nieuwe eigena(a)r(es)

Omdat Olivier een jonge, actieve én krachtige hond is, zoeken we voor Olivier een nieuwe plek waar hij vooral voldoende aandacht, begeleiding en ruimte krijgt én waar men in staat is om zijn gedrag weer in goede banen te leiden. Ervaring met Appenzellers en met scheefgegroeide rangordeverhoudingen is absoluut een must. Olivier is géén beginnershond.

Heeft u interesse in Olivier?

Dan komen wij graag met u in contact! Vul het Reactieformulier Herplaatsing in voor Olivier, zodat hij snel onder uw begeleiding een nieuwe start kan gaan maken.

Appenzeller X Berner reu Olivier is beschikbaar voor herplaatsing

Appenzeller X Berner reu Olivier is beschikbaar voor herplaatsing

Appenzeller X Berner reu Olivier is beschikbaar voor herplaatsing

Appenzeller X Berner reu Olivier is beschikbaar voor herplaatsing

Appenzeller X Berner reu Olivier is beschikbaar voor herplaatsing

Appenzeller X Berner reu Olivier is beschikbaar voor herplaatsing

Koop een Benno-boek en steun onze stichting!

Speciaal voor alle Berner-liefhebbers vragen wij jullie aandacht voor een uniek aanbod: in overleg met schrijfster Hermien Stok mogen wij als stichting de boeken van Benno de Berner te koop aanbieden. De verkoopprijs per boek bedraagt € 13,95 excl. verzendkosten en van elk boek dat via de stichting wordt verkocht, doneert Hermien maar liefst € 2,50 aan de stichting!

EXTRA: Hermien signeert alle boeken die via de stichting worden verkocht en wanneer je de boeken aan iemand cadeau wilt geven voor een speciale gelegenheid, dan is het zelfs mogelijk om er een persoonlijke opmerking/boodschap aan toe te voegen!

Een unieke kans dus om deze Berner-boeken te kunnen kopen! U kunt uw bestelling aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar: onze stichting

Benno het Bernertje

Benno het Bernertje

Benno de boevenvanger

Benno de boevenvanger

Benno en de hondendieven

Benno en de hondendieven

Benno op vakantie

Benno op vakantie

Benno en Sjanske

Benno en Sjanske